Geef eens een (luxe) pen cadeau!

een pen als cadeau

Geef eens een (luxe) pen cadeau! Het kan soms moeilijk zijn te bedenken wat je nu weeral als geschenk moet geven. Ben jij nog op zoek naar een origineel cadeau? Dit voor een communie, relatiegeschenk of promotie? Wat dacht je van een speciale of luxueuze pen? Ontdek in de volgende blogpost waarom dit wel eens een goed idee zou kunnen zijn. Daarnaast lichten we ook de verschillende soorten toe zodat jij zeker de juiste keuze maakt.

Geef eens een (luxe) pen cadeau! Waarom?

Op het eerste zicht lijkt een pen misschien niet zo een speciaal cadeau. Toch zal het je verbazen hoeveel verschillende soorten pennen er bestaan. Het aanbod is gigantisch. Voor elke prijsklasse vind je een pen naar jouw smaak terug. Daarnaast is het een handig en praktisch cadeau. Een pen zal je altijd kunnen gebruiken om snel iets op te schrijven. Het ouderwets schrijven met pen en papier zorgt daarnaast voor creativiteit. Wist je trouwens dat een gekleurde pen de creatieve delen van je hersenen activeert?

Voor een liefhebber van het geschreven woord zoals een auteur of copywriter is dit zeker het perfecte cadeau. Maar vergeet de studenten ook niet! Het is wetenschappelijk bewezen dat je beter onthoud wanneer je informatie opschrijft dan wanneer je deze typt op een laptop. Je ecologische vrienden stel je hier zeker ook tevreden mee. Een kwaliteitsvolle pen gaat heel lang mee wat goed is voor het milieu. Ten slotte is een pen tijdloos en dus eigenlijk altijd een goed idee.

Geef eens een (luxe) pen cadeau! Het aanbod:        

Je bent tot het besluit gekomen dat je graag een pen als cadeau zou geven. Welke kies je nu het best? En welke soort pennen bestaan er allemaal? Dat kom je hieronder te weten.

Schrijfwaren:

  • Balpennen
  • Rollers
  • Vulpennen
  • Fineliners
  • Luxe schrijfwaren

Balpennen

De meest bekende ‘pen’ zijn balpennen met een drukknop of dop van bijvoorbeeld het merk Bic. Deze kwaliteitsvolle balpennen bestaan al meer dan 70 jaar. Voor de iets specialere balpennen kijken we dan naar de vierkleuren varianten. Bic heeft al heel wat verschillende edities uitgebracht. De klassieke versie bevat de inktkleuren rood, groen, blauw en zwart. Er bestaan daarnaast ook heel wat varianten met opmerkelijke inktleuren zoals: girly roze, donkerpaars, gifgroen en azuurblauw. Ten slotte bestaan er ook variaties met een potlood of markeerstift. Dit allemaal in één pen.

Lees ook: dag van de linkshandigen

Rollers

Naast balpennen bestaan er ook rollers. Het verschil tussen deze twee is het soort inkt. De inkt van een balpen is op oliebasis en die van een rollerpen op waterbasis. Inkt op waterbasis is vloeibaarder en dringt dieper in het papier. Rollers zijn dus minder geschikt voor heel dun papier. Met een balpen moet je iets harder op het papier drukken. Een roller is dus meer geschikt voor een soepele schrijver die met weinig kracht schrijft. Rollers en balpennen hebben beiden een stalen schrijfpunt.

Op zoek naar de ideale pen voor een perfectionist? Wij presenteren u: de Pilot Frixion roller. Deze pen heeft een ergonomische grip met warmtegevoelige inkt. Foutje gemaakt? Geen probleem. Wis het uit met de achterkant van de roller en schrijf opnieuw. Een Pelikan Griffix vulpen of Stabilo Easy original roller zijn dan weer ideaal om te leren schrijven. Deze pennen met ergonomische grip zijn een goede voorbereiding op het leren schrijven met een vulpen. Bovendien hebben deze pennen een aangenaam kleurrijk design.

Vulpennen

Bij een vulpen komt de inkt er lichter uit waardoor je de pen makkelijker kan sturen. Daardoor kan je langer schrijven en belast je minder je spieren dan met een gewone pen. Een vulpen dien je op te vullen met inktpatronen. Deze zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Je hoeft dus niet altijd met blauw te schrijven. Is je zoon of dochter toe aan een eerste vulpen? Dan is de Pelikano Junior zeker iets voor hen. Deze vulpen is met zijn ergonomische grip ideaal voor beginnende schrijvers. Vulpennen bestaan zowel met rechts- als linkshandige gripzones. Ten slotte voel je je meer een schrijver met een vulpen.

Lees ook: starten met kalligrafie

Fineliners

Fineliners zijn in feite dunne viltstiften. Deze ‘stiften’ heten dus zo omdat ze dun schrijven en fijn zijn in gebruik. Er is een gigantisch aanbod aan verschillende kleuren. Met een fineliner kan je aan kalligrafie doen of je kan ze gebruiken om je bullet journal te versieren. Daarnaast zien we kleurboeken voor volwassen meer en meer opkomen. Met de dunne punt van een fineliner kan je deze erg nauwkeurig inkleuren. Als student kunnen fineliners niet in je etui ontbreken. Het bekendste merk fineliners is toch wel Stabilo. Met een zwarte dunne fineliner kan je goede lijntekeningen maken. De Artline 200 of Stabilo point 88 fineliners zijn ideaal voor comic tekenaars, illustrators of beginnende kunstenaars.

Lees ook: hoe begin je een bullet journal?

Luxe schrijfwaren

Last but not least hebben we nog het assortiment luxe schrijfwaren. Een luxe pen is gemaakt van duurzame en kwalitatieve materialen die zorgen voor een precieze en soepele schrijfervaring. Deze pennen hebben een luxueus en elegant design. Daarnaast is de levensduur van deze pennen fantastisch. Luxe schrijfwaren zijn niet alleen een heel bijzonder cadeau maar ze zijn ook nog eens heel praktisch. Het perfecte cadeau voor een authentieke schrijver? Een luxe pen in geschenkverpakking. Op de Calipage webshop vind je verschillende soorten giftboxen van het merk Parker of Waterman terug. Parker pennen staan bekend om hun kwaliteit en duurzaamheid en staan al langer dan 130 jaar bekend om hun innovatie, unieke stijl en hun verfijnde manier van schrijven. De Waterman pen is van goede kwaliteit en een fijne vulpen om mee te schrijven.

Naar welk soort pen gaat jouw voorkeur uit? Laat het ons weten in de reacties.

Lees hier nog meer blog posts.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.