Verlichting bureauruimte: tips voor de juiste verlichting

verlichting bureauruimte

Verlichting bureauruimte: op kantoor of op de thuiswerkplek

De verlichting van jouw bureauruimte, hoe pak je dat het best aan? We helpen je graag een juiste keuze te maken uit het grote aanbod. Er bestaan zoveel verschillende lampen: wit of geel licht, klein of groot, een modern of eerder klassiek design? Wij zetten voor jou enkele lampen met hun voor- en nadelen op een rijtje.

Verlichting bureauruimte: LED lampen

Voor de verlichting van je bureauruimte thuis of op kantoor, kan je LED lampen gebruiken. Waarom zou je nu voor LED kiezen? LED verlichting heeft heel wat voordelen! LED lampen zijn energie- en kostenbesparend. Daarnaast gaat een LED lamp veel langer mee dan een halogeen of gloeilamp. Een langere levensduur betekent dat je minder snel een lamp moet vervangen. Duurzame verlichting bespaart jou geld en is goed voor het milieu! Wat houdt jou nog tegen om voor een duurzaam alternatief te kiezen? Doordat LED lampen niet bloedheet worden, zijn ze ook een stuk veiliger. Kinderen kunnen zich er dus niet aan verbranden wanneer ze stiekem buiten je gezichtsveld een lamp aanraken. Ten slotte, kan LED verlichting tegen een stootje en is het verkrijgbaar in verschillende kleuren.

De voordelen:
 • Langere levensduur
 • Kostenbesparend
 • Beter voor het milieu

Zijn er dan alleen maar voordelen aan LED verlichting ? Nee. Een LED lamp is over het algemeen iets duurder. Maar de langere levensduur compenseert deze investering. Oververhitting kan de levensuur van de LED lamp verkorten. Sluit daarom de LED niet in en zorg voor een koele luchtstroom om oververhitting te voorkomen.

De nadelen:
 • Iets duurder
 • LED kan niet zo goed tegen de warmte

Onze vijf favoriete LED lampen

Verlichting van je bureauruimte met een LED lamp? Hieronder geven wij onze vijf favorieten!

Ben jij fan van een fel kleurtje op jouw bureau? Dan is de Maulpuck bureaulamp echt iets voor jou! Wist je trouwens dat oranje de creatieve geest stimuleert en je zelfvetrouwen kan verhogen? De Maulpuck bureaulamp heeft een sterk design uit metaal en plastic. Bovendien bedraagt de levensduur 15 000 uur met een lichtsterkte van 1260 lux bij 30 cm afstand.

De Unilux Sol bureaulamp combineert eenvoud en moderniteit. Het bovenste deel van de arm is flexibel, waardoor je de lamp gemakkelijk kan richten. Daarnaast zorgt de vorm van de lampenkap voor een goede lichtverspreiding op de werkplek. Deze LED lamp heeft een Energie-efficiëntieklasse A met een levensduur van 20 000 uur.    

Op zoek naar iets flexibel? Met zijn krachtige 400 Lumen LED-verlichting en een batterijduur van 7 uur zal de draadloze NELLY bureaulamp je overal vergezellen (op kantoor, de vergaderruimte of onderweg). Hij laadt snel op via de USB-poort dankzij de meegeleverde kabel.  

De Hansa bureaulamp twist is een moderne en flexibele LED-lamp. De bureaulamp beschikt over een aanraakdimmer met 5 niveaus op de sokkel en een USB poort (5V 1A) om mobiele toestellen op te laden. Bovendien heeft de Hansa bureaulamp een soepele zwanenhals voor een perfecte plaatsing.

Eerder op zoek naar een rustgevend design? De Maulstarlet bureaulamp heeft een eenvoudig design. De kleur groen helpt bij het bestrijden van werkstress en nervoisiteit. Daarnaast heeft de Maulstarlet een levensduur van 20 000 uur met een lichtsterkte van 720 lux bij 30 cm afstand.

Welke lamp is jouw favoriet? Laat het ons dan weten onder deze blogpost! Ontdek hier nog meer LED lampen.

Verlichting bureauruimte: Staande lampen

Staande lampen worden minder vaak gebruikt om een bureauruimte te verlichten. De lamp kan overal geplaatst worden bijvoorbeeld in de donkere hoeken van een bureauruimte of bij het ondersteunen van de algemene verlichting. Hierdoor kan je een sfeervolle omgeving creëren op de werkvloer of in je thuiskantoor.

Voordelen:
 • Gemakkelijk te verplaatsen
 • Gemakkelijk te combineren met andere lampen
 • Creëert een aangename sfeer

Een vloerlamp zou dus een aangename aanvulling op de verlichting in jouw bureauruimte kunnen zijn. Let wel op dat een vloerlamp onvoldoende licht geeft om als hoofdverlichting te dienen. Gelukkig kan je een staande lamp gemakkelijk combineren met andere soorten lampen. Wanneer je bureauruimte eerder beperkt is, kies je misschien toch beter enkel voor een bureaulamp.

Nadelen:
 • Onvoldoende als hoofdverlichting
 • Neemt ruimte in

Onze persoonlijke favoriet

De Unilux LED vloerlamp van Variaglas is zeer energiezuinig. De vloerlamp beschikt over een dimmer in het midden om de lichtsterkte in te stellen. Het geeft weinig warmte af voor een langere levensduur. Bovendien heeft de vloerlamp een verzwaard voetstuk voor extra stabiliteit. Door het mat glas is er een mooie lichtverdeling van de lamp.

Zou jij je bureauruimte verlichten met een vloerlamp? Laat het ons dan weten onder deze blogpost! Ontdek nog meer staande lampen hier.

Verlichting bureauruimte: loeplampen

Een loeplamp is niet enkel handig voor het vergroten van letters. Je kan deze gebruiken voor een tal van andere activiteiten zoals handwerken, naaien, lezen of puzzelen. Indien je werk handwerk of het lezen van kleine letters inhoudt, is een loeplamp hiervoor het perfecte hulpmiddel. Doordat je de lamp op een tafel kan vast klemmen, heb je je handen vrij. Het licht valt mooi op de plek die je wil vergroten doordat bij de meeste loeplampen het licht geïntegreerd is in het ontwerp.

Voordelen:
 • Meer licht op de juiste plek
 • Handen vrij
 • Juiste vergroting

Zoals je hierboven al las is een loeplamp dus voor specifiek gebruik bedoelt. Je kan er geen kamer mee verlichten. Indien je één van bovenstaande opgesomde activiteiten vaak uitvoert en hierbij last ervaart is een loeplamp zeker een aanrader voor jou!

Nadelen:
 • Voor specifiek gebruik

Onze favoriete loeplamp

De Maulviso loeplamp is onovertroffen in prijs- kwaliteitsverhouding. De loeplamp heeft een dubbele functie: loep en doelmatige werkplekverlichting. Daarnaast heeft de loep een glazen lens met een diameter van 12,7 cm (Ø 5 inch) en 3 dioptrie vergroting (1,75-voudige vergroting). Lensoppervlakte is 126 cm². Inclusief lens beschermdeksel, waardoor stof en directe inval van zonlicht wordt vermeden. Er is gelijkmatige lichtverdeling door de ringvormig aangebrachte LED’s.

Gebruik jij soms een loeplamp? Laat het ons dan weten onder deze blogpost!

Hopelijk helpen bovenstaande tips bij het kiezen van de verlichting voor je bureauruimte. Je vindt alle verschillende soorten lampen terug op de Calipage webshop. Daar kan je rustig ons uitgebreidt gamma bekijken.

Lees hier nog meer waardevolle tips!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.