Zo schrijf je een goede samenvatting

Zo maak je een goede samenvatting

Schrijf jij je samenvattingen op papier of maak je ze online? Je hersenen onthouden informatie veel beter als je je samenvattingen met pen en papier maakt.

Het gebruiken van een pen stimuleert meerdere gedeeltes van je hersenen. Je moet je hand bewegen en alle spieren activeren terwijl je denkt aan het woord dat je wilt schrijven. En dit proces, bestaande uit verschillende stappen, is een goede stimulatie voor je geheugen. Op een keyboard is een enkele aanraking genoeg voor het schrijven van een letter. En het is altijd dezelfde aanraking, of je nou een A of M schrijft.

All right, nu we weten dat het beter is samenvattingen zelf te schrijven is het goed om te weten hoe je het beste een samenvatting maakt.

Begin met het doornemen van de tekst. Lees hem allereerst rustig door en daarna pas begin je met de belangrijkste onderdelen voor jezelf te noteren. Schrijf op wat jij denkt dat de belangrijkste begrippen en zinnen zijn. Neem hier de tijd voor en schrijf de begrippen in je eigen woorden op. Dit zorgt ervoor dat je ze beter kunt onthouden.

Ben je visueel ingesteld? Werk dan met markeerstiften. Kies verschillende kleuren uit en gebruik ze voor verschillende dingen. Zo highlight je bijvoorbeeld begrippen en onderstreep je hoofdstukken of periodes.

Studeer jij ook nog wel eens op het allerlaatste moment ook al weet je dat dit niet de allerbeste manier is? We hebben het allemaal wel eens meegemaakt .. Voor die last minute studiesessies onderweg naar het examen kun je altijd vertrouwen op de SCRIBZEE app.

Je scant namelijk al je notities gemaakt in een Oxford notitieboek binnen een paar clicks in met de gratis SCRIBZEE app en zo heb je je samenvattingen altijd bij je op je telefoon. De samenvattingen worden opgeslagen in een veilige cloud omgeving dus je raakt ze never nooit meer kwijt.

In de SCRIBZEE app is het ook mogelijk een revisie status aan je notities te geven. Je kunt dus zo in één oogopslag zien welke vakken je al goed beheerst en voor welke vakken je toch echt nog even moet studeren.

Als allerlaatste tip: probeer je samenvattingen en studie sessies niet in één dag te stoppen maar verdeel ze in kleine stukjes over de week. Zo heb je rust en genoeg tijd om een voldoende te scoren voor je toets/examen!

Lees hier meer blogberichten!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.