Inspiratie en toffe ideeën voor je bullet journal

bullet journal

Je bent een bullet journal gestart. En nu? Hoe vul je deze verder in? Je hebt waarschijnlijk wel al een voorblad, index en maandoverzicht. Maar wat is er nog meer mogelijk? We geven je extra inspiratie om jouw bullet journal op te vullen met creatieve pagina’s.

Trackers

Je kan vanalles wat je graag wilt bijhouden in een tracker gieten. Zo kan je bijvoorbeeld een grafiek maken van je humeur en het weer. Zie je een verband of net helemaal niet? Je kan het aantal uren slaap bijhouden, hoeveel glazen water je drinkt, wat je gegeten hebt, wanneer je bent gaan sporten, hoeveel stappen je hebt gezet, welke dag je hebt schoon gemaakt,… Dit kan handige inzichten geven en structuur aan brengen in je leven.

Inspiratie voor jouw bullet journal

Doelen

Sta even stil bij het leven en schrijf op wat je graag wilt bereiken binnen 1 – 5 – 10 jaar. Door je doelen op te schrijven verhoogt de kans dat je ze effectief zal bereiken. Zeker als je er een deadline en een stappenplan op plakt. Daarnaast kan je ook een bucket list maken met activiteiten die je graag nog zou willen doen zoals naar New York gaan, bungeejumpen of een kat adopteren.

Lijstjes

Als je een bullet journal bezit maak je waarschijnlijk dolgraag lijstjes. Je kan echt van alles lijstjes maken. To-do’s van de dag, een boodschappenlijstje, huishoudtaken, films of boeken die je nog wilt zien of lezen, vakantiebestemmingen, dingen waar je dankbaar voor bent, waar je trots op bent, wat neem je mee op reis,… De ‘lijst’ 😉 is eindeloos. Wanneer je voor een moeilijke beslissing staat kan je alle positieve en negatieve punten op lijsten in je bullet journal. Dit kan je helpen bij het maken van je beslissing.

Geldzaken

Je kan je geldzaken bijhouden door je uitgaven en inkomsten op te schrijven. Op die manier krijg je inzicht waaraan je het meeste geld aan uit geeft en kan het je eventueel helpen om beter om te gaan met je geld. Wanneer je voor bijvoorbeeld een reis of een grote aankoop aan het sparen bent kan je dit ook noteren. Het geeft je de mogelijkheid op elk moment te zien hoeveel je al gespaard heb.

Films & boeken

Wanneer je een echte boekenworm of filmfanaat bent kan je noteren welke je allemaal al gelezen/gezien hebt. Je kan er een korte review of rating bij zetten. Zo weet je welke je goed vond en kan aanraden aan vrienden en familie.

Voldoende inspiratie voor je bullet journal?

Hopelijk hebben we jou kunnen inspireren! Aarzel zeker niet om jouw bullet journal met ons te delen door ons te taggen op Instagram (@calipagebenelux) of op Facebook.

Ben je nog niet gestart met je bullet journal? Lees dan het artikel ‘Hoe begin je een bullet journal?’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.