Veilig terug naar kantoor

Back2office

Ga je binnenkort na een lange periode van thuiswerk of economische werkloosheid terug (veilig) naar kantoor? Kijk je er naar uit om je collega’s terug te zien? Of heb je eerder last van corona-angst? Met de volgende tips loodsen wij je door je eerste dag back @ the office.

Benodigdheden:

Voor vertrek

Check je temperatuur. Voel je je ziek? Blijf dan thuis. Zorg ervoor dat je minimum één mondmasker bij hebt indien nodig. Was je handen grondig (min 20 seconden) met warm water en zeep voor je vertrekt. Het kan zeker geen kwaad je handen nog eens te ontsmetten met handgel (min 60% alcohol) voor je binnen gaat. Voel je je gestrest of angstig om terug te gaan werken? Sta op tijd op, maak een korte wandeling in de natuur, schrijf je gedachten van je af in een notitieboekje of doe yoga. Je zal je direct een heel stuk minder gestrest voelen.

Bij aankomst

Je bent waarschijnlijk heel erg blij om je favoriete collega’s terug te zien, maar begroet ze toch maar vanop een afstand. Behoud zo veel mogelijk die 1,5 meter. Dit is namelijk één van de effectiefste manieren om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Je zal je zelf ook veel veiliger voelen wanneer je dit doet. Is dit toch niet mogelijk? Draag dan een mondmasker.

Op het werk

Raak zo weinig mogelijk aan en ontsmet je handen op regelmatige basis. Blijf zoveel mogelijk op dezelfde plek en vermijd bijeenkomsten. Breng je eigen eten mee of kies voor een voorverpakte maaltijd. Vermijdt de lift en begeef je enkel op de trap als er niemand anders uit de andere richting komt. Voel je je overspannen? Ga even naar buiten.

Niet respecteren van de regels

Krijg je te maken met collega’s die de regels niet respecteren? Word niet meteen boos. Herinner ze op een vriendelijke manier aan de regels. Vraag op een beleefde en rustige manier om afstand te nemen. Ze zijn het misschien gewoon even vergeten.

Veel succes!

Meer lezen over veiligheid op het werk? Klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.