Back2School checklist

back2school

Ligt jouw back2school checklist al klaar? De zomervakantie is weeral voorbij gevlogen. Kijk je er naar uit om je klasgenoten terug te zien? Of begin je net op een totaal nieuwe school en is alles nog onbekend terrein? Wij geven je de beste tips voor een goede start.

Wees voorbereid

Ga op voorhand Back2School shoppen en haal het nodige schoolgerief in huis. Hieronder zetten we even alles op een rijtje: (Hou deze checklist bij de hand op die manier vergeet je zeker niks!)

Back2School checklist:
 Schoolagenda
 Etui
 Rugzak
 Balpennen: blauw, zwart, groen & rood
 Potlood
 Gom
 Slijper
 Lat
 Geodriehoek
 Passer
 Schaar
 Lijm
 Correctieroller
 Markeerstiften
 Ringmappen
 Insteekmappen
 Opbergmap
 Ordners
 Tussenbladen
 Usb-stick
 Rekenmachine
 Etiketten
 Woordenboeken
 Kleurpotloden
 Stiften
 Notitieblok
 Notitieboekje
 Printpapier
Back2School checklist

Leg de avond voor je eerste schooldag alles klaar. Op die manier hoef je de ochtend zelf niet te stressen of je wel alles bij hebt. Zoek op wat voor weer het wordt en kies al een outfit uit. Ga je met de fiets naar school? Pomp dan nog snel even je banden op.

Ga op tijd slapen

Begin een week tevoren al wat vroeger te gaan slapen en op te staan. Op die manier went je lichaam na al dat uitslapen terug aan vroeg opstaan en kom je niet met een gigantisch ochtendhumeur toe op je eerste dag. Geraak je niet in slaap? Vermijdt schermen een uur voor je gaat slapen. Lees een boek, schrijf je gedachten van je af in je bullet journal of doe yoga. Je zal gemakkelijker in slaap vallen en met een fris hoofd opstaan.

Zorg voor een goed ontbijt & lunch

Zet je wekker vroeg genoeg, zodat er zeker nog tijd is om te ontbijten. Bedenk van te voren wat je gaat meenemen om te eten over de middag. Daarnaast mag een stuk fruit en een snack voor in de pauze zeker niet ontbreken om de dag door te komen.

Liep je eerste dag toch niet helemaal zoals verwacht? Maak je maar geen zorgen, morgen is er weer een dag. De eerste schooldag kan totaal anders lopen dan de rest van het schooljaar.

Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.