Hoe overleef ik warme dagen op kantoor?

Hoe overleef ik warme dagen op kantoor

Zie jij er ook helemaal tegen op om in dit warme weer naar kantoor te vertrekken? In de volgende tekst zetten we enkele tips op een rijtje om jou doorheen deze warme dagen op kantoor te helpen.

Tip 1: drink voldoende

Drink voldoende (niet ijskoud) water op warme dagen. Probeer toch minimum 2 liter te drinken. Wil je liever iets anders drinken? Kies dan voor thee in plaats van Koffie. Daarnaast kan je ook altijd een smaakje toevoegen aan je water. Plaats een drinkfles op je bureau en instaleer eventueel een app die je eraan herinnert om te drinken. Op deze manier vermijd je hoofdpijn en kan je productiever werken.

Tip 2: verduister

Sluit het zonlicht buiten. Probeer zo veel mogelijk ramen te verduisteren zodra de zon binnen schijnt. Vergeet de ramen ook niet te sluiten wanneer het te warm wordt buiten. Verlucht het kantoor zo vroeg mogelijk.

Tip 3: aangepaste kledij

Overleef warme dagen op kantoor door aangepaste kledij te dragen. Je kan natuurlijk niet op slippers en een zwemshort naar het werk. Kies daarom voor dunne materialen en natuurlijke stoffen zoals katoen, linnen, bamboe of zijde. Vermijd op warme dagen zoveel mogelijk synthetische stoffen zoals polyester, vinyl, fleece of nylon.

Tip 4: lichte lunch

Kies voor een licht verteerbare lunch. Wat je eet heeft invloed op hoe warm je het krijgt. Ga voor een zomerse salade, stuk fruit, groenten of zelfs een waterijsje. Vermijd gerechten met peper, veel vlees of zout.

Tip 5: creëer afkoeling

Plaats meer kantoorplanten en investeer in een ventilator. Planten dragen bij aan de afkoeling van de aarde en houden zonlicht tegen. Geen airco op kantoor? Geef je ventilator een upgrade door er enkele ijsblokken voor te leggen. Je voelt direct een verfrissende wind je richting uit komen.

Tip 6: plan

Plan je dag. Wanneer je weet dat het heel erg warm gaat worden, probeer dan vroeger te beginnen. Doe de zwaarste taken eerst wanneer het nog fris is. Er bestaan heel wat handige agenda’s en kalenders waarin je gemakkelijk je dagen kan plannen en to do lijstjes in kan opmaken.

Conclusie

Hoe overleef ik warme dagen op kantoor? Deze vraag zou met bovenstaande tips nu toch wel beantwoord moeten zijn. Drink voldoende, plan je dag, ga voor een lichte lunch en draag aangepaste kledij!

Welke tip werkt voor jou het best? Laat het ons weten in de reacties.

Klik hier om nog meer blogberichten over het onderwerp veiligheid en hygiëne op kantoor te lezen.

1 comment
 1. David Turner
  David Turner
  2 mei 2021 om 14:59

  Excellent post. I was checking constantly this blog and I’m impressed!

  Very useful information particularly the last part
  I care for
  such information much. I was seeking this certain information for
  a long time. Thank you and best of luck.

  Beantwoorden
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.