Hoe begin je een bullet journal?

Hoe begin je een bullet journal

Je wilt graag een bullet journal beginnen, maar je weet niet hoe? Met het volgende stappenplan zetten wij je alvast op weg! Een bullet journal is een echte aanrader wanneer je op een creatieve manier graag wat meer structuur in je leven wilt brengen.

Stap 1

Allereerst heb je een notitieboekje nodig waarin je wilt gaan schrijven. Je kan een speciaal bullet journal bestellen maar elk ander leeg notitieboekje of schrift voldoet eigenlijk al. Er bestaan verschillende versies met of zonder handleiding, tussenpagina’s, insteekvakken,… Heb je liever een soft of een hardcover? Je kan lijntjes, stippen, geen bedrukking of ruitjes kiezen. Stippen zijn het meest subtiel en handigst wanneer je veel wilt tekenen. Ben je van plan heel veel te schrijven? Dan kies je misschien beter voor lijntjes gaan. Het aangewezen formaat voor een bullet journal is A5 (21 x 14,5). Het is een handig meeneem formaat dat toch nog voldoende ruimte heeft om creatief aan de slag te gaan.

Stap 2

Zorg dat je beschikt over het nodige materiaal. Een goed potlood, een gum en een zwarte fineliner zijn een echte must. Met fineliners in verschillende kleuren kan je makkelijk tekeningen maken aangezien het een stabiele lijndikte heeft en redelijk snel opdroogt. Je hebt ook minder de neiging om er hard op te gaan drukken zoals bij een balpen, wat indrukken zou achter laten op de volgende pagina. Probeer verschillende pennen en stiften uit om te ontdekken welke jij het fijnst vindt. Tot slot kan je je bullet journal personaliseren met stickers, stempels, foto’s, gekleurd papier,…

Stap 3

Beslis wat je allemaal in je bullet journal wilt plaatsen. Maak op voorhand een lijstje. Wil je het vooral als agenda gebruiken met plannen en lijstjes? Of eerder als een dagboek waarin je je gedachten kwijt kan? Je kan het best beginnen met een voorblad en een indexpagina (een soort inhoudstafel met legende). Nummer je pagina’s voor een beter overzicht. Bij de start van elke maand kan je een moodtracker en maandoverzicht maken. Je kan ook andere activiteiten tracken zoals: sporten, werken, op tijd gaan slapen, winkelen, mediteren,… Ben je een fervente lezer of bingewatcher? Maak een pagina waarop je alle titels bijhoudt. Gebruik papierklemmen of post-its om gemakkelijk te navigeren in je bullet journal. De mogelijkheden zijn oneindig!

Begin gewoon en geniet, weet dat je geen fouten kan maken in een bullet journal. Wij zijn alvast benieuwd naar jouw creaties. Tag ons op Instagram (@calipagebenelux) of facebook!

Nog opzoek naar toffe pennen of stiften om je bullet journal een unieke touch te geven? Ontdek het volledige assortiment hier.

2 comments
  1. Iris
    Iris
    20 augustus 2020 om 11:18

    Handig stappenplan, bedankt!

    Beantwoorden
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.