Dag van de linkshandigen

(feestdag) Linkshandigen dag 13 augustus
De voor- en nadelen dag van de linkshandigen

Geef jij rechtshandigen rondom jou minstens 3x per dag een elleboogstoot tijdens het schrijven? Wilt een schaar bij jou niet knippen ? Like jij ook vaak per ongelijk  foto’s tijdens het scrollen op facebook? En moet jij vaak je handen wassen nadat je iets met inkt geschreven heb? Dan ben jij waarschijnlijk een leftie!

Sinds 1976 wordt jaarlijks de dag van de linkshandigen gevierd op 13 augustus. Deze dag ontstond om aandacht te vragen voor alle grote en kleine ongemakken die linkshandigen meemaken in onze rechtshandige wereld.

De nadelen

Linkshandigen lijken alleen maar benadeeld te zijn. Denk maar aan al die producten die enkel voor rechtshandigen gemaakt zijn zoals een schaar, een blikopener, een puntenslijper. Vroeger was linkshandig zijn een echt taboe. De linkerhand is onrein en links wordt vaak gezien als slecht of zwak. Denk maar aan de uitdrukking ‘2 linkerhanden hebben’. Vandaag de dag is dit in onze cultuur niet meer het geval. Er bestaan heel wat linkshandige producten. Zoals een linkse schaar die ervoor zorgt dat je papier niet meer dubbelklapt wanneer je probeert te knippen met je linkerhand. Daarnaast bestaan er verschillende handige linkshandige pennen en potloden.

De voordelen

Linkshandig zijn heeft niet enkel nadelen. Er wordt gezegd dat linkshandigen veel slimmer en creatiever zouden zijn. Ze zoeken al vanaf een jonge leeftijd naar oplossingen. Linkshandigen zijn vaak in het voordeel bij verschillende sporten zoals schermen, tennis, boksen, waterpolo en badminton. Doordat linkshandigen in de minderheid zijn, zijn rechtshandigen het gewoon tegen andere rechtshandige te spelen. Hierdoor kan je als linkshandige van het verrassingseffect profiteren.

Linkshandige beroemdheden

Wist je trouwens dat Gert Verhulst, Marilyn Monroe en Barack Obama linkshandig zijn? Hoewel Johny Depp eigenlijk linkshandig is speelde hij al verschillende rechtshandige rollen. Ken jij nog linkshandige beroemdheden?

Ontdek hier ons volledige assortiment voor linkshandigen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.